0
Zoeken Winkelmand 0

Op 23 maart beginnen de kwalificatiewedstrijden van Zwarte Cross Open

gepubliceerd op 13 maart 2024

Zelf meescheuren op het roemruchte circuit van de Zwarte Cross? Die droom kan vanaf dit jaar werkelijkheid worden! Dit jaar worden de professionele crossklassen op de Zwarte Cross voor het eerst georganiseerd als op zichzelf staand motorcrossevenement waarvoor alle licentiehouders zich kunnen kwalificeren: Zwarte Cross Open. De eerste kwalificatiewedstrijd is op 23 maart!

Publiek
Wil je komen kijken bij een van de kwalificatiewedstrijden? Dat kan, en is ook nog eens helemaal gratis! Dit zijn de wedstrijddata en locaties:

  • 23 maart – Heerde
  • 14 april – Reusel
  • 28 april – Delfszijl
  • 12 mei – Texel
  • 8 juni – Varsseveld
  • 23 juni – Halle – halve finale!

Alle overige informatie over de wedstrijden vind je op livingfortheweekend.mx

Zelf meedoen
Er zijn vijf kwalificatiewedstrijden en een halve finale, die uiteindelijk per klasse maximaal 40 rijders door zal laten naar de grote finale op de Zwarte Cross. De wedstrijden zijn ingericht als knock-outsysteem, maar het is wel toegestaan om je voor meerdere kwalificatiewedstrijden in te schrijven. Een uitgebreidere uitleg van dit systeem lees je hier.

Alle motorrijders die in het bezit zijn van een KNMV-licentie kunnen deelnemen aan de wedstrijden. Heb je alleen een MON-licentie, dan kun je ook meedoen: de KNMV biedt deze rijders een gratis KNMV-dagpas voor de Zwarte Cross Open. Deelname is enkel op voorinschrijving. Je kunt je tot uiterlijk de donderdag voorafgaand aan elke wedstrijd inschrijven tot 22.00 uur ’s avonds.

Schrijf je in voor de kwalificaties

Deelnemende klassen
De Zwarte Cross Open wordt ingedeeld in dezelfde klassen als voorgaande jaren op de Zwarte Cross, namelijk 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Dames. Voor de 85cc zijn zowel kleine als grote wielen toegelaten. Ook de dagindeling op de Zwarte Cross blijft gelijk. Vrijdag 19 juli: 50cc en 125cc, zaterdag 20 juli: 250cc en 500cc, en zondag 21 juli: 85cc en de Dames.

Alle informatie voor deelnemers en bezoekers vind je op livingfortheweekend.mx!

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten