0
Zoeken Winkelmand 0

PODCAST: Zwarte Cross presenteert rurale inburgeringscursus!

gepubliceerd op 08 april 2021

Beluister nu de absurdistische ‘real life’ audioklucht over wonen op het Nederlandse platteland. In deze nieuwe podcastserie volgt journalist/gebedsgenezer Harry Puttink de avonturen van het stel Berend en Minnie uit de buurtschap Lintelo. Er verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering! A.s. maandag volgt aflevering 2 alweer. Deze is o.a. te vinden via www.zwartecross.nl/podcast.

Aflevering 1: ‘Pedagogisch Ei’

Beluister nu hier de eerste aflevering ‘Pedagogisch Ei’ waarin protagonist Berend zijn existentiële crisis doormaakt. De podcast kreeg reeds veel bijval van media en publieke figuren, hier een greep uit de reacties:

Over ‘Beernd & Minnie’

De podcastserie is een inkijkje in de omgangsvormen en etiquettes van de plattelanders. Het resultaat is het best te omschrijven als een antropologische audiosafari door het Nederlandse achterland. Een absolute must voor de rurale nieuwkomer en stedelingen die dagelijks funda afspeuren naar woonboerderijen op het platteland.

‘Steeds meer mensen overwegen vanuit de drukke stad naar het platteland te verhuizen. Maar wat kun je verwachten als nieuwkomer in het rurale Nederland? Wie zijn je toekomstige buren? Daar geven we in deze podcastserie volmondig antwoord op’, aldus presentator Harry Puttink. In de zes ‘fly on the wall’ audio reportages, thuis bij het doodnormale stelletje Berend en Minnie in de buurtschap Lintelo, ontvouwt zich een zeer compleet beeld van het rurale leven anno 2021. ‘De serie is absoluut ongeschikt voor overgevoelige luisteraars en conflict mijdende types’, waarschuwt journalist Harry Puttink.

Berend en Minnie waren aanvankelijk gecast voor het EO programma ‘Typisch Achterhoek’, maar door het veelvuldig gebruik van godslasterende krachttermen haalden ze de eindmontage niet. Journalist Harry Puttink pakte de handschoen op en ontwikkelde een format rondom het olijke stel.

Podcast luisteren

De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Radio Public & Breaker.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten