0
Zoeken Winkelmand 0

Radboud Reflects - Stilte door muziek

Hoe kan muziek zorgen voor stilte? Wat bedoelen we hier eigenlijk precies mee? En maakt het hierbij uit naar welke muziek je luistert? Kom even langs, laat je inspireren door de kennis van psycholoog en muziekwetenschapper Krisna Adiasto van de Radboud Universiteit en muziek van Cassandra Onck en stort je weer in de Zwarte Cross.

Tegenstrijdig
We luisteren om verschillende redenen naar muziek. Hier op de Zwarte Cross bijvoorbeeld vooral om uit je dak te gaan of lekker op de dansen. Maar wist je dat muziek ook juist kan zorgen voor stilte? Vreemd, want vult muziek niet juist stilte op.

Wat is stilte?
Wat wordt er eigenlijk bedoeld met stilte? Misschien denk je in eerste instantie aan de afwezigheid van geluid, maar het kan ook verwijzen naar een vorm van innerlijke rust en bezinning. Het luisteren naar muziek kan met andere woorden leiden tot een vorm van verstilling. Maar hoe werkt dit precies? Kan dit type stilte een manier zijn om rust in je hoofd te krijgen? En moet je hiervoor per se naar klassieke muziek luisteren, of kunnen heavy metal en apres-ski muziek hetzelfde effect hebben? Kom luisteren naar psycholoog en muziekwetenschapper Krisna Adiasto en muzikale duizendpoot Cassandra Onck. Samen geven zij een dynamische talk waarin muziek en wetenschap in elkaar overvloeien. Na de lezing gaan zij samen verder in gesprek over de relatie tussen muziek en stilte.

andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
Naar Programma Naar Blokkenschema