0
Zoeken Winkelmand 0

Ska-D-Lite

Nederland kent een aantal ska-/reggaebands die al jaren bestaan. Sommige zijn soms heel even weg maar komen dan vaak ook weer twee keer zo hard terug. Ska-D-Lite is precies zo’n band.

De ska-trots van Leiden leeft weer! Eind vorige eeuw kwam een groepje gelijkgestemde bij elkaar om de ska-scene in Nederland nieuw leven in te blazen. En met succes. In binnen- maar zeker ook buitenland werden zij een graag geziene gast op de festivals. Ska is de snellere versie van de reggae, sterker nog het is allemaal begonnen met ska dat zich ook heel sterk laat kenmerken door de invloeden vanuit de jazz. En zeg je (schrijf, in dit geval) ‘jazz’ dan denk je natuurlijk al snel aan blazers. Nou dan kom je bij deze band ook flink aan je trekken. Ze gingen ‘naar school’ door eerst de oude hits van The Skatalites – de ska-band aller ska-bands – onder de knie te krijgen. De groep koestert ‘the golden tunes’ van vroeger nog steeds en laat ze met respect voor de ‘good ol’ vibes’ voortleven op het podium.
Maar de ska-leerschool wierp vruchten af en Ska-D-Lite ging steeds meer eigen composities spelen. Ze doet dit alles met een voetbal-bezetting van elf muzikanten waarbij uitbundige zangnummers concurreren met de instrumentals. Daarbij dreigt de vijfkoppige blazerssectie voortdurend uit de bocht te vliegen als een span wilde paarden.

Na een winterslaap van bijna 10 jaar sinds de vorige kortstondige reünie is de band dus weer opgegraven, tot leven gebracht en opgelapt voor een paar exclusieve optredens en dan mag de Reggaeweide natuurlijk niet ontbreken.

andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
Naar Programma Naar Blokkenschema