Dagverslag donderdag: direct leven in de brouwerij!

Dagverslag donderdag: direct leven in de brouwerij!

Verwachtingsvol stonden jullie al vroeg voor de hekken te wachten. Terwijl aloude nummers, van onder andere Jovink en de Voederbietels, door de speakers schalden, vermaakten jullie elkaar met een praatje, een geintje en een dansje. Sommigen troffen het iets minder en stonden langere tijd in een file, tussen een flink aantal van de 25.000 gasten die ook onze heilige weilanden wilden betreden. Balen en excuus voor dit ongemak! Maar gelukkig heeft, voor zover wij weten, iedereen de campingingang uiteindelijk gevonden.

Om 10:00u gooide Tante Rikie, in haar spiksplinternieuwe blits gekleurde pauwenjasje, dan eindelijk de poorten van de camping open. Onze festivaldirectrice zelf, in opperste staat van fitheid en grandioze bloedvorm, wist jullie te voorzien van de donkerrood-gekleurde petjes terwijl jullie in opperbeste stemming met tassen en bolderkarren richting de campingweiden schuifelden. Daar werden jullie met ‘AMENS’ en ‘WELKOM THUUS’-leuzen onthaald door het gospelkoor van Hydra. Een beter gezegende binnenkomst op de camping hadden jullie niet kunnen hebben. Als ’t nou niet meer allemaal van een leien dakje gaat… 😉

Voor onze campinggasten is de donderdag natuurlijk gewoon een volwaardige festivaldag. Daarom knapten we om 14:00u ook de poorten van het Walhalla open, het festivalterrein voor de campinghelden. In het Rock ’n Roll Circus werd direct flink gas gegeven met het energieke optreden van de Undercoversessie Rage Against The Machine. Het was direct een feestje! Niet alleen in het RnR Circus, ook in de Tirolertent en de Discotent gingen de voetjes van de vloer en de mondhoekjes naar boven.

Stunts dan, waren die er ook al op donderdag? JAZEKER! En niet de minste stunts. De Globe of Death werd al getrotseerd door de heldhaftige motocross-stuntmannen en in de Megatent vond voor het allereerst DE stunt over het podium plaats. De FMX’ers knapten, tijdens het optreden van Høken met de Heinoos & een Jovink-delegatie & Malcolm MX & Tante Rikie, over het podium van de artiesten heen. Nét weer een stapje verder dan wat we vorig jaar deden, natuurlijk. Wij vonden het SPECTACULAIR! Wat een prachtig gezicht en aan jullie gejuich en gespring te zien, vonden jullie het net zo geslaagd.

De dag is nog lang niet afgelopen natuurlijk. We hebben nog La Pegatina en Feuerengel in de Megatent, Beatcrooks en Mental Theo op de Dansvloer, de Undercoversessie van Iron Maiden in het RnR Circus, DJ’s in de Discotent en een Kampvuur met Heavy Hoempa en Kennèh. Toch is het voor ons nu al geslaagd. Lekker weer, energieke en supergezellige bezoekers en optredens & stuntshows waarvan ons adrenaline-niveau dwars door het glazen plafond sloeg. Hopelijk starten we morgen de dag net zo lekker!

Ondertussen zijn er ook wat dingen over ons gepubliceerd, waarvan we er graag één met jullie willen delen. Check onderstaand het geniale filmpje van Dumpert, die onze werkplek kwam filmen tijdens de opbouw van de Zwarte Cross. En natuurlijk de foto’s van onze fotografen met mega-skills.

Terug naar overzicht