Parels van de Achterhoek

Parels van de Achterhoek

Dit is een cool initiatief! Schrijver en journalist Erik Hagelstein wilde een positief boek schrijven over de Achterhoek met supermooie foto’s en besloot daarvoor 20 Achterhoekers die (internationaal) bekend zijn geworden te interviewen. Gasten als Nout Wellink, Guus Hiddink, Annemarie Jorritsma (onze voormalig vice-premier) en Bennie Jolink. Jorritsma? Dat klinkt niet echt Achterhoeks… Dat klopt, maar Annemarie uut Hengel is getrouwd en haar eigen achternaam is Lebbink, dus toch een ‘ink’!

Met dit verhaal toog Hagelstein naar de Stichting Pak An. Niet voor een lening, maar voor hulp bij de promotie van dit project. Van de opbrengst gaat een deel naar de Stichting Pak An, dus in dit geval ontvangt de stichting juist geld in plaats van dat het geld kost. Kijk, dat is anpakken!

Welke Achterhoekse parels komen in het boek voorbij?
Het boek beschrijft in het kort het leven van 20 bijzondere mensen. Wat drijft hen? En wat is hun binding met de Achterhoek? De parels die Hagelstein heeft uitgekozen, dragen namen die je verwacht en er zijn ook verrassende toppers. Succesvolle wetenschappers, een kroonlid van de Sociaal Economische Raad, een opperrechter, de diagonaal van het nationale dames volleybalteam, de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad en VI, de columnist van de Volkskrant en schrijver van de roman Ventoux, de Marokkaanse boekenschrijfster en tv-maakster, de ex-president van De Nederlandsche Bank: allemaal coole Achterhoekers met een mooi verhaal! Ook onze Gijs en Hendrik Jan hebben een plaatsje gekregen op deze eretribune. Hun persoonlijke levensverhaal lees je dus ook in dit boek.

Presentatie en fototentoonstelling
Het boek is klaar en het is echt vet geworden! De presentatie met de parels afgelopen zondag in schouwburg Amphion was een mooie dag waar alle Achterhoekers trots van werden. Aansluitend werd in het Stadsmuseum in Doetinchem een fototentoonstelling van de fotograaf Jessica de Lepper geopend, zij maakte alle portretten van de hoofdpersonen; ook dat was een mooi succes en is een mooie tentoonstelling. Een aanrader! De tentoonstelling is nog geopend tot 28 januari.

Leuk voor jezelf en als cadeau!
‘Parels van de Achterhoek’ leest gemakkelijk weg en zuigt je helemaal op, zelfs als je helemaal niet van lezen houdt. En het bevat geweldige anekdotes! Koop dit boek mensen, het is niet alleen voor jezelf, maar ook een leuk cadeau! Bovendien steun je dus de Achterhoek als je dit boek koopt. Niet alleen mentaal, we zijn helemaal niet minder dan welke regio dan ook, maar ook financieel. Want van de opbrengst kan de Stichting Pak An weer goede ideeën ondersteunen die de Achterhoek (nog) mooier maken! Het boek is te bestellen bij uitgeverij Hermans.

Benieuwd naar een impressie van het boek? Check ook onderstaande galerij met een aantal van de coole portretfoto’s en mooie uitgelichte anekdotes!

Terug naar overzicht