WRITE FOR RIGHTS

WRITE FOR RIGHTS

Amnesty International voert nu een massale actie voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken, krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

We zijn al jaren kameraden van Amnesty International. Ieder jaar branden we er gezamenlijk gruwelijk op om mensenrechten op de kaart te zetten. Op onze eigen manier. Zo kun je Amnesty kennen van de Naked Run, de Levendenherdenking, de Giant Backflip For Mankind of de meeting of the minds van Pussy Riot en Tante Rikie. Nu is er werk aan de winkel. Je hoeft het niet allemaal te doen, maar alle beetjes helpen en al die beetjes vormen nu al ruim 60.000 brieven! En we zijn nog maar net begonnen.

Klik door en maak kennis met bijvoorbeeld Marielle, Athena, Vitalina of Geraldine, lees waar ze voor staan en waarom ze jouw steun nodig hebben. Schrijf een brief of stuur een kaartje. Dit is binnen een paar muisklikken geregeld, het kost je 5 minuutjes en je hebt er geen eens pen en papier voor nodig.

En nu het goede nieuws: het helpt écht! Dit is geen oppoetserij van het geweten, of linkse kerk gewauwel. Keer op keer merkt Amnesty dat online actievoeren werkt. Gevangenen meldden dat ze niet langer werden gemarteld toen Amnesty een actie voor hen begon, mensen kwamen onverwacht vervroegd vrij, executies gingen niet door, wetten werden aangepast. Lees meer.

Terug naar overzicht