De crossklassen zaten om 11:01:27 vol!

De crossklassen zaten om 11:01:27 vol!

Drie keer knipperen en ’t was weer zover: de crossklassen zaten vol. Ongelooflijk. In tegenstelling tot vorig jaar, toen je je om het half uur kon inschrijven voor een andere crossklasse, moest je dit jaar direct om 11:00u kiezen aan welke klasse je wilde deelnemen. Voor alle klassen vonden de inschrijvingen tegelijkertijd om 11:00u plaats. Dit betekent dan ook dat om 11:01:27 de toko al weer gesloten kon worden. Alle crossklassen zaten vol.

Mindervaliden- en Krangklasse
De nieuwste crossklassen dit jaar zijn de Mindervaliden- en de Krangklasse. Deze vervangen de Race del Rio en de Nek Aan Nek Race van vorig jaar. Net als voor de Special- en Zwaargewichtklasse, zullen de ingezonden ontwerpen gekeurd worden door een ballotagecommissie. Slechts een deel zal dus ook daadwerkelijk op de crossbaan te zien zijn. Inschrijvers voor de Brommer- en Wegraceklasse hoeven geen ontwerp in te leveren en zijn dus verzekerd van deelname aan de klasse.

Hoeveel inschrijvingen zijn er per klasse en hoe snel zaten de klassen vol?

  • 34 sec: Brommerklasse – 300 personen
  • 37 sec: Wegraceklasse – 60 personen
  • 60 sec: Zwaargewichtklasse – 100 groepen (waarvan er 25 doorgaan na ballotage)
  • 43 sec: Specialklasse – 100 groepen (waarvan er 25 doorgaan na ballotage)
  • 87 sec: Mindervalidenklasse – 80 groepen (waarvan er 40 doorgaan na ballotage)
  • 74 sec: Krangklasse – 60 groepen (waarvan er 30 doorgaan na ballotage)

Dat betekent dat er op 19, 20 en 21 juli per dag 480 deelnemers over de baan knappen.

Wat gebeurt er met deelnemers die niet door de ballotage komen?
Op 19 november moeten alle ontwerpen ingeleverd zijn. Vóór 1 januari 2019 hoor je of je door bent met je ontwerp. Is dat niet het geval, dan kun je, ongeacht of de campingkaarten op dat moment zijn uitverkocht of niet, via inschrijvingen@feestfabriek.nl maximaal het aantal campingkaarten bestellen dat gelijk is aan het aantal personen dat is ingeschreven in jouw crossgroep.

Terug naar overzicht