Vol gas door met de Zwarte Cross Talententuin, maar helaas zonder Dejan Bolt

Vol gas door met de Zwarte Cross Talententuin, maar helaas zonder Dejan Bolt

De pens volvreten, snufferd volgieten, lang in je nest blijven liggen en langzaam weer ontkateren: dat is voor velen een samenvatting van de afgelopen feestdagen. Maar niet voor onze talenten! Die knapten er weer volle bak op met trainingen en wedstrijden.

Natuurlijk geven we weer gas op de Talententuin dit jaar. Wij blijven jonge atleten uit onze oostelijke omgeving steunen en promoten, om ook maar iets bij te kunnen dragen aan het behalen van hun doelstellingen en de promotie van hun sporten. Helaas moeten we starten met het nieuws dat onze favoriete bokser, Dejan Bolt, zal stoppen met het bloggen voor de Talententuin. Hij blijft namelijk liever nog een tijdje onder de radar, omdat de weg die hij moet bewandelen om op topniveau te presteren in zijn bokswereld nog lang is. Maar uiteraard gaat hij onverminderd gemotiveerd en ambitieus door, om over enkele jaren hopelijk tot de Nederlandse top te behoren en misschien wel op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te staan. Wij houden je in de gaten kerel! Bedankt voor je fantastische bijdragen aan en in onze Talententuin!

Onze andere talenten blikken met ons terug en kijken vooruit naar 2018 en 2019. Victor Steeman wilde graag in 2018 het WK Supersport 300 rijden. Een nieuwe klasse, nieuwe motor, nieuwe kansen. Budgettair was dit helaas nog niet mogelijk, dus zal hij het NK Supersport rijden, aangevuld met wat Europese wedstrijden. Zijn doel voor 2019 is dan uiteraard wél dat WK rijden! Shana van der Vlist crosste in Spanje, op banen met een harde ondergrond en flinke hoogteverschillen, die in Nederland weinig te vinden zijn. Ze deelde een trainingsvideo met ons! Monique van der Valk rijdt dit jaar in de categorie meisjes 15-16. Ze gaat strijden voor het Nederlands BMX-kampioenschap en wil deelnemen aan finales op het EK en WK. Casper de Gier blikt teleurgesteld terug op het NK marathonschaatsen op 1 januari, aangezien hij mikte op winst, maar daarbij niet in de buurt kwam. Gelukkig kan hij een flink staaltje Achterhoeks relativeren, dus na wat gefoeter en gevloek kijkt hij gewoon vooruit. Door met de marathonschaatscompetitie, op naar het debuut bij de A-rijders in een doorstroomwedstrijd en ook het buitenland wacht op Casper…

Uiteraard heeft ook Joris Nieuwenhuis nieuws, maar dat volgt later!

 

Terug naar overzicht